توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه
سرخط خبرها

آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟ 

  • کد خبر: ۳۲۷۲۵۲
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۸
آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟ 
هموفیلی از دو کلمه همو به معنی خون و فیلیا به معنی دوست داشتن تشکیل شده، اما این بیماری یکی از دردناک‌ترین و سخت‌ترین بیماری‌های دنیا است.

به گزارش شهرآرانیوز، این یک بیماری ارثی و خاص نوزادان پسر است و به ندرت در دختران دیده می‌شود؛ در هموفیلی توان بدن برای ایجاد لخته و انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی در صورت پاره‌شدن رگ مختل شده است.

دکتر کاوه جاسب فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به روز جهانی هموفیلی (۱۷ آوریل، ۲۸ فروردین) اظهار کرد: این بیماری معمولا مختص پسران است و از هر ۵ تا ۱۰ هزار تولد زنده، یک مورد ابتلا به هموفیلی A و از هر ۲۰ تا ۳۴ هزار تولد زنده یک مورد ابتلا به هموفیلی B رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه هموفیلی بیماری منطقه‌ای نیست، افزود: طبق آخرین آمار، حدود ۱۲ هزار بیمار هموفیلی در کشور ایران وجود دارد؛ این بیماری از طریق مادر به فرزندان پسر منتقل می‌شود.

این فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی گفت: هموفیلی نوع A از نظر فاکتور ۸ و نوع B از نظر فاکتور ۹ مشکل دارد. بیماری هموفیلی شامل سه نوع شدید، متوسط و خفیف است؛ علائم این بیماری براساس شدت بیماری، متفاوت است و ممکن است از خونریزی در پی ختنه پسران ایجاد شود و در بزرگسالی با زمین خوردن، منجر به خونریزی مفاصل شود. 

وی بیان کرد: در قدیم برای درمان این بیماری تنها فرآورده‌های خونی را جایگزین می‌کردند، اما از سال ۱۹۹۲ فاکتور ۸ در سطح دنیا پخش شد؛ هر چند هزینه تامین این فرآورده‌ها بسیار بالا است.

جاسب گفت: اگرچه این بیماری جزو بیماری‌های خاص محسوب می‌شود، اما هزینه تامین این دارو‌ها برای دولت‌ها بسیار بالا است و هموفیلی، درمان قطعی هم ندارد مگر با ژن‌تراپی؛ در این روش، به تازگی ژن سالم را وارد ژنوم فرد بیمار می‌کنند و پس از آن، ساخت پروتئین فاکتور ۸ در فرد شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به چگونگی مراقبت‌های این بیماری اضافه کرد: به دلیل آسیب‌های مفصلی که در بیماری هموفیلی وجود دارد، این بیماران نباید اقدامات خشونت‌آمیز یا ورزش‌های سنگینی که منجر به وارد شدن ضربه می‌شوند را انجام دهند.

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: اکنون وقتی ابتلای کودکی به بیماری هموفیلی تشخیص داده می‌شود، به منظور پیشگیری از عوارض آن، دو تا سه بار در هفته فاکتور ۸ برای وی تزریق می‌شود تا از خونریزی در مفاصل پیشگیری شود. با این اقدام پیشگیرانه، عوارض بیماری کمتر می‌شود و بیماران به زندگی عادی برمی‌گردند.

وی بیان کرد: در واقع اذیت‌کننده‌ترین عارضه‌ای که این بیماری دارد، آسیب‌های مفصلی است که به دلیل خونریزی‌های مکرر رخ می‌دهد و موجب از کار افتادگی مفصل می‌شود.

جاسب در خصوص چگونگی جلوگیری از ابتلا به هموفیلی گفت: انتقال این بیماری از طریق مادر رخ می‌دهد و اگر حاملین این بیماری شناسایی شوند، در زمان بارداری قبل از هفته دوازدهم آزمایش ژنتیک را انجام می‌دهند و در صورت تایید ژن معیوب در جنین، به صورت قانونی امکان سقط جنین وجود دارد و می‌توان از تولد نوزاد هموفیلی جلوگیری کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->